+ 86 13588290489

Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

Popular News

Gozhdoj

Time: 2020-07-10 Koment: 45

Një gozhdë është një fiksim i përhershëm mekanik. Para se të instalohet, një thumba përbëhet nga një bosht cilindrik i butë me një kokë në një skaj. Fundi përballë kokës quhet bisht. Gjatë instalimit, gozhda vendoset në një vrimë të shpuar ose të shpuar, dhe bishti është i mërzitur, ose i prerë (dmth. Deformuar), në mënyrë që të zgjerohet në rreth 1.5 herë diametrin origjinal të boshtit, duke mbajtur gozhdën në vend. Me fjalë të tjera, goditja krijon një "kokë" të re në skajin tjetër duke copëtuar materialin "bisht" më të hijshëm, duke rezultuar në një gozhdë që është afërsisht një formë trap. Për të bërë dallimin midis dy skajeve të gozhdës, koka origjinale quhet koka e fabrikës dhe fundi i deformuar quhet koka e dyqanit ose bishti.

Meqenëse ka në të vërtetë një kokë në secilin skaj të një gozhdë të instaluar, ajo mund të mbështesë ngarkesat e tensionit (ngarkesa paralele me boshtin e boshtit); megjithatë, është shumë më i aftë të mbështesë ngarkesat e prerjes (ngarkesa pingul me boshtin e boshtit). bolts Vida janë më të përshtatshme për aplikimet e tensionit.

Mbërthimet e përdorura në ndërtimin tradicional të anijeve prej druri, të tilla si thonjtë e bakrit dhe bulonat e kunjit, punojnë në të njëjtin parim si gozhda, por ishin në përdorim shumë kohë para se të futet termi gozhdë dhe, ku mbahen mend, zakonisht klasifikohen midis thonjve dhe bulonave .